Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:41:19 GMT

آموزش قرآن مکتبخانه؛ کارآمدتر از آموزش‌های کنونی

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۱۰۵۲

همایش هجی‌خوانی و تدریس مکتبخانه‌ای به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در بخش کودک نمایشگاه قرآن برگزار شد.

به گزارش ایسنا، مهدی فاضلی‌نژاد، مبدع روش آموزشی گفتارمحور قرآن گفت: کودکان در سنین پایین می‌توانند به خوبی یاد بگیرند، بنابراین مشکل آموزش یادگیری قرآن مربوط به کودکان نیست بلکه از روش‌ها و سبک‌های آموزشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مکتبخانه‌ها از قدیم یکی از جایگاه‌های آموزش قرآن در کشورمان بوده‌اند و اغلب یک پیرمرد یا یک پیرزن قرآن را از روی عم جز آموزش می‌دادند. شاگردان هر روز قرآن می‌خواندند و با تمرین و تکرار آیات به روش هجی کردن در محضر استاد، قرآن را یاد می‌گرفتند. بنابراین این روش آموزش قرآن کارآمدتر از روش‌های دیگر بود، به همین دلیل تلاش کردیم این روش را در یزد احیا کنیم.

فاضلی‌نژاد ادامه داد: اغلب خانواده‌ها معتقد بودند که باید کودکان خود را برای آموزش قرآن به مکتبخانه بفرستند که علاوه بر آموزش قرآن، با پاره‌ای از مباحث اخلاقی و عرفی منطبق بر دین و شرع مقدس نیز آشنا می‌شدند.

وی در ادامه بیان کرد: آموزش قرآن در مکتبخانه‌ها نیز همراه با آداب و رسومی بود و در مرحله نخست، کسی که تا سوره بینه قادر به روخوانی بود، جشن نخست را برایش می‌گرفتند و نقل و نبات روی سرش می‌پاشیدند و جشن دوم وقتی بود که فرد قادر به روخوانی عم جز می‌شد و پس از آن باید می‌توانست سوره «یس» را بخواند و سپس کل قرآن را می‌خواند و استاد قرآن می‌شد و پس از آن اجازه آموزش به دیگران را می‌یافت.

فاضلی‌نژاد گفت: در حال حاضر آموزش قرآن به همین روش در کلاس‌های قرآن ادامه دارد و بر خلاف آموزش‌های حفظ محور، روش مکتبخانه‌ای، سماعی و بصری است و با تکرار، کودک کاملاً فرا می‌گیرد، همچنین در روش‌های امروزی به دلیل ملحقات فراوان، زمان آموزش طولانی‌تر از روش مکتبخانه‌ای است.

وی ادامه داد: یکی از اساتید آموزش قرآن، ملأ فاطمه صغری جعفری بود که ۵۲ سال برای آموزش قرآن تلاش کرد و به بسیاری از افراد در منطقه زارچ یزد آموزش داد.

اصغر امیرنیا مدیر کل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت نیز در بخش دیگری از این مراسم با تأکید بر آموزش قرآن گفت: امیدوارم آموزش‌های مؤثر قرآنی به نتیجه و عمل بینجامد و همگان بتوانند به صورت کاربردی آموزه‌های قرآن را در زندگی فردی و اجتماعی خود پیاده کنند.

قرآن خوانی گروه کودک و اجرای گروه سرود و ادعیه خوانی از بخش‌های دیگر این همایش بود.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن معنای زندگی» همزمان با ماه مبارک رمضان از ۲۱ اردیبهشت تا ۴ خرداد در مصلای حضرت امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نمایشگاه قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۱۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با شرایط برگزاری تورهای طبیعت‌گردی و گزارش‌هایی که از سراسر کشور اعلام می‌شود، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر همین روال ادامه پیدا کند، شاید ما تا چند سال آینده شاهد از بین رفتن بستر گردشگری طبیعی در کشور باشیم. 

محمدمهدی توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آسیب تورهای طبیعت‌گردی به محیط زیست اظهار کرد: این گردشگری جزو گردشگری انبوه و صرفا با هدف تفرج و لذت از طبیعت است که باعث آسیب به طبیعت می‌شود.

وی افزود: مقاصد گردشگری به ویژه مناطق طبیعی و بکر ظرفیتی دارند که اگر بیشتر استفاده و بهره‌برداری شوند، به مرور زمان باعث از بین رفتن بستر گردشگری می‌شود. معمولا در ۶ ماه اول سال به دلیل مساعد بودن شرایط آب‌وهوایی حجم زیادی از گردشگران در یک زمان مشخص وارد مناطق طبیعی می‌شوند، از جمله دره ارغوان طرقبه که در اوایل اردیبهشت‌ماه امسال و روزهای آخر هفته شاهد ورود سیل عظیمی از گرشگردان با خودرو، دوچرخه و برگزاری تورهای دسته‌جمعی بودیم که این بیشتر از حد ظرفیت منطقه گردشگری شهرستان طرقبه بوده است. 

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار بیان کرد: تورهای طبیعت‌گردی معمولا در مناطق روستایی، حاشیه جنگل‌ها یا مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و دور از دسترس انسان‌ها انجام می‌شود، بنابراین باید تابع قوانین گردشگری پایدار و مسئولانه باشیم و کدهای اخلاقی که برای این موضوع تعریف شده را رعایت کنیم. این مناطق زیستگاه گونه‌های ارزشمند حیات وحش هستند، بنابراین باید به گونه‌ای رفتار کنیم که آسیب و صدمه‌ای وارد نشود.

توکلی ادامه داد: یکی از چالش‌هایی که اخیرا در بحث گردشگری داریم و نگرانی‌های زیادی را نیز به دنبال داشته، افزایش تورهای غیر مجاز و ورود افراد بی‌مسئولیت به حیطه گردشگری طبیعی است که بدون آموزش وارد طبیعت می‌شوند و هدفشان کسب سود و مباحث اقتصادی است. 

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: طی سال‌های گذشته به دلیل نبود فرهنگ درست استفاده از فضای مجازی و معرفی اماکن گردشگری و اماکن بکر، موجب شده دیگر مانند گذشته مناطق بکر نداشته باشیم.

وی اضافه کرد: برگزاری تورهای طبیعت‌گردی شاد یکی از دلایلی است که باعث تخریب طبیعت می‌شود. ورود تورهای آفرودی با عنوان بیراهه‌نوردی، کویرنوردی و غیره در مناطق جنگلی و کویری و ایجاد سروصدا با اسپیکرها در فصل بهار مخصوصا ۶ ماه اول سال که فصل زادوولد و تولید مثل حیوانات است، صدمات زیادی را به محیط زیست وارد می‌کند و باعث پراکنده شدن جمعیت حیات وحش و از بین رفتن امنیت آن‌ها می‌شود.

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه ورود خودروهای آفرودی به مناطق طبیعی باعث آسیب به حیات وحش می‌شود، همچنین می‌تواند موجب از بین رفتن پوشش گیاهی، درختان، درختچه‌ها و همچنین رودخانه‌ها و منابع آبی شود و مسیر را برای خودروهای شخصی و عمومی و موتورسیکلت‌ها باز کند. ضروری است در این خصوص اقدامات قانونی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط انجام و آموزش‌های لازم از طرف هیات اتومبیل‌رانی و موتورسواری به رانندگان داده شود.

توکلی عنوان کرد: از جمله دستگاه‌های اجرایی که می‌توانند به حفاظت از طبیعت در مقابل این نوع گردشگری کمک کنند، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها و مراتع، قوه قضاییه، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، دهیاری‌ها، پلیس نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی هستند. 

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تصریح کرد: باید آموزش‌های لازم از طریق راهنمایان گردشگری، مسئولان آژانس‌ها و کلیه افرادی که درگیر صنعت گردشگری و میزبان گردشگران هستند، انجام شود. آموزش‌های قبل از ورود به مناطق و فرهنگ‌سازی بسیار مهم است.

وی افزود: خود جوامع محلی به عنوان میزبان گردشگران نیز باید با اهمیت موضوع حفاظت از طبیعت و محیط زیست و ارزش‌های آن آشنا شوند و در خصوص نحوه برخورد با افراد متخلف آموزش ببینند. باید از ورود افراد غیرمجاز جلوگیری شود و افرادی که خودروهای آفرودی دارند آموزش ببینند. آموزش از طریق رسانه، صداوسیما و فضای مجازی نیز می‌تواند از اینگونه تخریب‌ها جلوگیری کند.

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار بیان کرد: با این شرایط و گزارش‌هایی که از سراسر کشور در ایام بعد تعطیلات نوروز، عید فطر و تعطیلات دیگر شاهد هستیم، انباشت هزاران تن زباله در شمال و جنوب کشور و قطع درختان، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر همین روال ادامه پیدا کند، شاید ما تا چند سال آینده شاهد از بین رفتن بستر گردشگری طبیعی در کشور باشیم. 

توکلی گفت: امسال از طرف سازمان جهانی توریسم، به عنوان سال گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز اعلام شده و استان‌های فارس و خراسان رضوی در کشور به عنوان پایلوت در این زمینه اقداماتی انجام دادند که اولین جلسه آن اخیرا برگزار شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • چگونه کلاس اولی‌ها را ثبت نام کنیم+فیلم
  • شعار ثبت نام؛ ثبت‌نام مطلوب و خانواده مداری است
  • «مدرسه در دست بچه‌ها» اثری خودانگیخته است
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • آموزش پشتکار به کودکان با هنر نمایش و سرگرمی
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • پایان دور کنونی مذاکرات برای آتش بس در غزه/ هیئت حماس امشب قاهره را ترک می‌کند
  • ترکیه: اگر از جنگ کنونی غزه درس نگیریم، تکرار خواهد شد