Web Analytics Made Easy - Statcounter

روح‌انگیز بهرامی، مدیر مؤسسه قرآن و عترت الرحمن شهرکرد، در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه خانواده به عنوان عنصری از جامعه متأثر از نظام جاری و ساری در اجتماع است، اظهار کرد: خانواده‌های ایرانی در امر فراگیری قرآن به دریافت رایگان آموزش عادت کرده‌اند چرا که از آغاز فعالیت‌های قرآن این ذهنیت وجود داشت که آموزش قرآن باید به صورت رایگان به علاقمندان ارائه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در این خصوص تصریح کرد: همین امر باعث شد که از دیرباز توقع  دریافت رایگان آموزش قرآن در قرآن‌آموزان وجود داشته باشد و به این ترتیب، فرهنگِ صرفِ هزینه برای یادگیری قرآن و برای دین به وجود نیامده و اصلاح این ذهنیت، بسیار زمان‌بر است.
بهرامی با اشاره به اینکه در سبد مصرفی خانوارها به ندرت مبلغی برای امور فرهنگی و مذهبی تخصیص می‌یابد، گفت: خانواده‌ها غالباَ درآمد خود را صرف امور معیشتی و تفریحی می‌کنند و معمولاَ برنامه‌ریزی یا سرمایه‌گذاری برای امور فرهنگی و مذهبی کمتر اتفاق می‌افتد.
اقبال عمومی به قرآن در گرو ایجاد جذابیت در کار قرآنی است
وی با تأکید بر لزوم افزایش جذابیت در جهت ارتقای اقبال عمومی به یادگیری و تلاوت قرآن، بیان کرد: امروزه شاهد افزایش مؤلفه‌های جذاب و اِعمال هنر و خلاقیت در امور مختلف برای جذب افراد هستیم که در این خصوص می‌توان از سفره‌آرایی یاد کرد که آرایش هنرمندانه و خلاقانه سفره و غذا سبب جذب افراد می‌شود.
بهرامی تبلیغ، تشویق و ترغیب را در کنار بهره‌گیری از خلاقیت و هنر، لازمه افزایش گرایش افراد به قرآن دانست و ادامه داد: مثال بارز اثرگذاری تبلیغ و تشویق در افراد را می‌توان در طب سنتی یافت که امروزه به مدد تبلیغات رسانه‌ها و صدا و سیما، بسیار مورد اقبال عمومی است.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت الرحمن شهرکرد بر لزوم انجام کار پژوهشی در حوزه راهکارهای جذب افراد به قرآن تأکید کرد و گفت: دانشگاهیان و صاحبنظران توانمند باید در این خصوص حمایت شوند و سرمایه‌گذاری در این حوزه حائز اهمیت است چراکه پژوهش‌های مبسوط روانشناختی، جامعه‌شناختی، علمی و هنری در این زمینه می‌تواند منجر به ارائه راهکارهای سودمند و در نهایت ارتقای شور و شوق قرآنی در جامعه و خانواده‌ها شود.
اهمیت آموزش قرآن
بهرامی با پر اهمیت خواندن امر آموزش قرآن، بیان کرد: متأسفانه علی‌رغم بروز تحولات جذاب در امر آموزش، در عرصه آموزش قرآن شاهد پابرجا بودن روش‌های آموزشی سنتی و کتاب‌های قدیمی هستیم حال آنکه باید با در نظر داشتن روحیات و اقتضائات کودکان، نوجوانان و جوانانِ امروز به تولید محتوا و فرآورده‌های قرآنی جذاب برای آنان اقدام شود و در روند آموزش، باید به تشویق و ترغیب قرآن‌آموزان نیز توجه ویژه‌ای داشت.
وی با اشاره به نقش مربی در امر آموزش قرآن، یادآوری کرد: مربی باید متناسب با رده سنی قرآن‌آموز بتواند در انتقال مفاهیم و ایجاد ارتباط موفق باشد که در این خصوص نیز، پژوهش‌های روانشناختی می‌تواند راهگشا باشد.
بهرامی مکان آموزش قرآن را هم حائز اهمیت خواند و اضافه کرد: مساجد، مدارس، حسینیه‌ها، امامزاده‌ها، مصلای شهر و ... می‌توانند به مکان‌های جذابی برای آموزش قرآن تبدیل شوند که در این خصوص همت و همکاری همه ارگان‌های فرهنگی-قرآنی و نهادهای متولی ضرورت دارد.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت الرحمن شهرکرد با اشاره به اینکه مأنوس کردن کودک با قرآن به میزان علاقه وی بستگی دارد، گفت: خردسال پیش از ورود به مدرسه نباید تحت آموزش اجباری قرار گیرد و پس از آشنایی او با خواندن و نوشتن، می‌توان روخوانی، روانخوانی و ... را به او آموزش داد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری آموزش قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۲۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند

حجت‌الاسلام علی جعفری؛ معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور اظهار کرد: بیش از ۷ سال از دوره چهارم فعالیت سازمان روانشناسی به همت وزرا و نمایندگان بهداشت و علوم  می گذرد که ما  سعی کرده ایم تا بتوانیم کم و کاستی ها را جبران کنیم. به همین دلیل کلینیکی را برای به وجود آوردن نور امید و نشان دادن  مسیر درست زندگی افتتاح کردیم تا بتوانیم در راه فرهنگی قدم بر داریم. در کوتاه‌ترین زمان به کمک مسئولان ذی‌ربط می‌توانیم این کلینیک مشاوره‌ای را برای مددجویان کمیته‌امداد در ۳۱ استان ایجادکنیم.

وی افزود:در کلینیک تمام موارد زیر نظر خواهند بود، زیرا از فضای کاربری می‌خواهیم بیرون بیاییم و بتوانیم رصد دقیق داشته باشیم و متناسب با نیازهای خانوده مدد جویان زیرساخت‌های مشاوره‌ای در مناطق دورافتاده و محروم ایجاد کنیم. ما یک نهاد حمایتی هستیم که بتوانیم به تقویت و بالا بردن اعتماد به نفس مددجویان در زندگی و ایجاد اشتغال کمک کنیم. البته ناگفته نماند این خلاء وجود داشته که مجموعه مشاوره‌ای ما نیازمند  زیرساخت روانشناختی با سطح بالاتر  و تخصصی داشت. اما حالا  مراکزی با سطح بالاتر و تخصصی در سراسر کشور یعنی تمام  استان‌ها  ایجاد کرده‌ایم و بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموخته کارشناسی ارشد و دکترای روانشناسی یا مشاوره در ادارات مشغول ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی به مددجویان کمیته امداد هستند.

جعفری تصریح کرد: براساس تحقیقات انجام شده؛ حدود ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی و نیازمند دریافت خدمات روانشناسی هستند، اما به این معنا نیست که آن‌ها اختلالات روانی دارند، چون مسائل روانشناختی همه حوزه‌های روان را پوشش می‌دهند.

او گفت: جامعه هدفی که ما داریم در کمیته امداد افرادی هستند که بی چون و چرا در راستای کمک به مردم می کوشند در گذشته خدمات کمیته امداد بیشتر در حوزه معیشتی بود ولی یکی از خدمات ارزشمند که در سال های اخیر شاهد تحول جدی در این حوزه هستیم، همین خدمات فرهنگی است. ما به کمک روان درمانی حتی توانستیم بسیاری از زندانیانی که حقیقت را بازگو نمی کردند تا کمکشان کنیم مسیر را هموار کردیم. می توان گفت حضور مشاوران متخصص در سراسر کشور می‌تواند کلید طلایی برای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی مردم باشد.  

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • طرح قرآنی «بشری» برای دومین‌بار در ملایر کلید می‌خورد
  • ۷۷ کانون تخصصی خواهران در مساجد آذربایجان‌شرقی فعال است
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • کارگاه آموزشی جامع مدیریت امور قرآنی در یاسوج برگزار شد
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی