Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@10:41:48 GMT

فرزندان خود را از قرآن دل‌زده نکنید

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۰۴۱۷

فرزندان خود را از قرآن دل‌زده نکنید

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ برخی از خانواده‌ها با سخت‌گیری‌های بسیاری تلاش می‌کنند که فرزندانشان حافظ قرآن شوند که این مسئله گاه برای کودکان چیزی جز دل‌زدگی به همراه ندارد.

به عقیده کارشناسان نباید کودک را به اجبار به حفظ وادار کرد، چرا که اجبار در هر کاری ممکن است موجب تنفر و اکراه از آن در شخص ‌شود. امام علی(ع) نیز در این زمینه می‌فرمایند: إِنَّ لِلْقُلُوبِ شَهْوَةً وَإِقْبَالاً وَإِدْبَاراً، فَأْتُوهَا مِنْ قِبَلِ شَهْوَتِهَا وَإِقْبَالِهَا فَإِنَّ الْقَلْبَ إِذَا أُكْرِهَ عَمِيَ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براى دل هاى (آدميان) علاقه و اقبال و (گاه) تنفر و ادبار است. هنگامى كه مى خواهيد كارى انجام دهيد از سوى علاقه و اشتياق وارد شويد، زيرا اگر قلب را مجبور به كارى كنند نابينا مى شود.

از کلام مولا علی(ع) استفاده می‌شود که اجبار علاوه بر آنکه موجب دل‌زدگی و تنفر می‌شود، بینش فرد را از بین برده و او نسبت به یادگیری و انجام آن هیچ‌گونه استعدادی در خود نمی‌بیند حال آنکه باید با تشویق کردن اجازه داده شود خود، اولین نشانه‌های علاقه‌مندی به حفظ را بروز دهد آنگاه طی یک برنامه منظم و فرستادن فرد به جلسات حفظ، کار دنبال شود.

سن شروع حفظ قرآن برای کودکان بسیار متفاوت است و به عقیده بسیاری از حافظان و مربیان قرآن، نباید برای علاقه‌مندی کودکان به حفظ قرآن، سخت‌گیری‌های بسیاری انجام شود و این مسئله بیش از هرچیزی دل‌زدگی را در کودکان افزایش می‌دهد.

محیط خانه در علاقه‌مندی کودکان به یادگیری قرآن کریم اهمیت دارد

رمضانعلی ایزانلو، حافظ قرآن کریم، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان شمالی، با بیان اینکه محیط خانه نیز در علاقه‌مندی کودکان به یادگیری قرآن کریم بسیار اهمیت دارد، اضافه کرد: اگر کودکان از زمان تولد در خانه‌ای متولد شوند که با صدای خواندن قرآن کریم آشنا شوند به طور قطع در یادگیری و علاقه‌مندی آنان به کتاب خدا مؤثر است.

وی در رابطه با نحوه گرایش خود به حفظ قرآن کریم، بیان کرد: از ابتدا در خانواده مذهبی متولد شدم و در برنامه‌های مذهبی مختلفی همراه با خانواده شرکت می‌کردم و این نقطه شروع مناسبی برای یادگیری کتاب خدا بود.

ایزانلو تاکید کرد: باید برای یادگیری و حفظ قرآن کریم در کودکان علاقه و انگیزه ایجاد شود و این مسئله به هیچ عنوان با سخت‌گیری خانواده‌ها امکان پذیر نیست و تنها دل‌زدگی را برای کودکان به دنبال دارد.

پخش فایل‌های صوتی قرآن به زبان کودکانه در یادگیری قرآنی آنان موثر است

فاطمه راستگویی، حافظ قرآن کریم، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به اینکه از سن 9 سالگی در کلاس‌های قرآنی مختلفی شرکت کرده‌ام، اضافه کرد: از سال 89 اقدام به حفظ قرآن کریم کرده‌ام و سال 91 نیز حافظ قرآن شدم.

این مربی قرآن تاکید کرد: بنده حتی شاگرد دو ساله نیز داشته‌ام و معتقدم هرچقدر سن کودکان کمتر باشد یادگیری آنان در حفظ قرآن نیز بهتر است و در ذهن کودکان به خوبی ماندگار می‌شود.

راستگویی افزود: تشویق کردن کودکان به حفظ قرآن می‌تواند آنان را علاقه‌مند کند و از طرفی کودکان زیر هفت سال با روش‌های شنیداری یادگیری بهتری دارند که باید مورد توجه قرار بگیرد.

این حافظ قرآن اظهار کرد: خانواده‌ها برای علاقه‌مند شدن فرزندان خود به حفظ قرآن می‌توانند فایل‌های صوتی قرآن را که به زبان کودکانه نیز آماده شده است در محیط خانه پخش کنند و همین مسئله می‌تواند در حافظه بچه‌ها ماندگار شود و به حفظ قرآن نیز علاقه‌مند شوند.

راستگویی تاکید کرد: خانواده‌ها باید دقت کنند تا از سخت‌گیری‌های بی‌مورد پرهیز کنند در غیر این صورت بچه‌ها از حفظ قرآن دل‌زده می‌شوند و نمی‌توانند ارتباط مؤثری برقرار کنند.

یکی از والدین نیز در گفت‌وگو با ایکنا، بیان کرد: من و پدر زهرا(دخترم) علاقه بسیاری داشتیم که دخترم حافظ قرآن شود و از همین جهت از سن چهار سالگی شروع به آموزش قرآن در خانه کردیم اما متاسفانه روش‌های مناسب آموزش را نمی‌دانستیم و موجب دل‌زدگی دخترم از یادگیری شد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر دخترم 9 ساله است و به علت سخت‌گیری‌های زیادی که در سن پایین داشتیم، به هیچ عنوان علاقه‌ای به یادگیری  ندارد و توصیه من به تمام خانواده‌ها این است که در سن پایین فرزندان خود را مجبور به یادگیری نکنید و با روش‌های آموزشی مناسب سعی کنید در مسیر دل‌خواه شما قدم بگذارند.

کودکان در سن 4 سالگی باید از طریق شعر و بازی با قرآن آشنا شوند

میرداماد، مدیر موسسه قرآنی معراج در بجنورد نیز در این رابطه بیان کرد: در سن‌های زیر هفت سال باید دوره‌های مقدماتی برای کودکان وجودداشته باشد تا با روش‌های مخصوص کودکان به آن‌ها آموزش داده شود.

وی تاکید کرد: به کودکان زیر هفت سال از طریق قصه، شعر و بازی  موضوعات قرآنی آموزش داده می‌شود و پس از هفت سال به صورت جدی آموزش‌های قرآنی آغاز می‌شود.

مدیرموسسه قرآنی معراج در بجنورد افزود: برخی از بچه‌ها توانایی ندارند که از سن‌های بسیار کم حفظ قرآن را شروع کنند و و سخت‌گیری خانواده‌ها نیز به جای اینکه موجب علاقه‌مندی آنان به حفظ قرآن شود، دل‌زدگی آن‌ها را به دنبال دارد.

میرداماد تصریح کرد: حافظان قرآن در سن‌های بسیار کم نیز داریم اما نمی‌توان معیار سنجش تمام بچه‌ها را یکنواخت قرار داد و حافظان قرآن در سن‌های بسیار پایین، استثناء هستند و باید برنامه مناسب با شرایط فرزند خود را داشته باشیم.

یادگیری قرآن به یک علاقه در کودکان تبدیل شود

محبوبه حسینی، مدیرموسسه قرآنی الزهرا در اسفراین نیز در این خصوص بیان کرد: زمانی فرزند خود را می‌توانید به یک حافظ قرآن تبدیل کنید که یادگیری قرآن به یک علاقه تبدیل شده باشد و فرزندتان با علاقه خود این درخواست را داشته باشد.

وی با تاکید براینکه از زمان شروع به حرف زدن کودکان می‌توان آموزش قرآن را شروع کرد، ادامه داد: اما باید در این سن‌ها آموزش را با قصه و شعر شروع کرد و رابطه دوستانه‌ای بین کودک و کتاب آسمانی برقرار کرد.

حسینی با بیان اینکه کودکان در سن زیر شش سال معنی کلمات قرآنی را به خوبی نمی‌دانند، اظهار کرد: اگر در این سن حدیث‌های قرآنی و سوره‌ها را با زبان شعر بیان کنیم به طور قطع پس از درک معنی کلمات و آیات، یادگیری و حفظ قرآن جذاب و راحت خواهد بود.

به گفته وی در سن‌های زیر شش سال باید بگذاریم کودکان شنونده باشند و تکرار شنیدن آیات قرآن به طور ناخودآگاه موجب یادگیری می‌شود اما در غیر این صورت کلمات و سوره‌ها برای کودکان به فراموشی سپرده می‌شود و فایده‌ای نخواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن آموزش قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۰۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش گل محمدی به یک خبر: بحث تعهد در میان نیست/لطفا گمانه زنی نکنید

یحیی گل محمدی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص اینکه گفته می شود از او خواسته اند تا با دادن تعهد راه برطرف شدن موانع برای عقد قرارداد با باشگاه ها برایش فراهم شود، گفت: متاسفانه این خبر را در برخی رسانه ها دیدم اما درست نیست. اصلا بحث تعهد در کار نیست.از رسانه ها خواهش می کنم گمانه زنی نکنند چون این حرف و حدیث ها اصلا به نفع فوتبال نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • نحوه یادگیری تحلیل داده
  • این افراد می‌توانند دو بار وام ازدواج بگیرند
  • (ویدئو) در پشت بام را هیچ وقت قفل نکنید
  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • روایت تسنیم از اشتیاق معلم نمونه کشور برای تعلیم و تربیت
  • اوج سلامت مغز چه زمانی است؟
  • واکنش گل محمدی به یک خبر: بحث تعهد در میان نیست/لطفا گمانه زنی نکنید
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر