Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشحوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اولین بار در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اقدام به راه اندازی کمیته‌ای با عنوان «کمیته کودک و نوجوان» کرده است که در این دوره به عنوان کمیته ویژه نمایشگاه معرفی شده است. رویکرد این کمیته این است که به طور غیرمستقیم به ارائه مفاهیم اخلاقی قرآنی برای کودکان و نوجوانان بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زینب برخورداری، نویسنده و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، در رابطه با ضرورت ارائه مفاهیم اخلاقی قرآنی با رویکرد غیرمستقیم به کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: آموزش مفاهیم معنوی به کودکان، چندی است در جهان مورد توجه قرارگرفته است. اهمیت آموزش از کودکی نیز برکسی پوشیده نیست و آنچه باید مورد توجه ویژه باشد محتوا و شیوه این آموزشهاست.

وی با تاکید بر اینکه بحثی در ضرورت پرداختن به آموزش‌های اخلاقی قرآنی برای کودک و نوجوان نیست، گفت:  کودک و نوجوان تحت آموزش‌هایی قرار خواهند گرفت و خالی بودن ظرف آموزش‌های اخلاقی و قرآنی، تبعات مخرب برای جامعه خواهد داشت.

برخورداری تصریح کرد: این آموزشها، باید برای کودک غیرمستقیم بوده و به اخلاق و آداب بسنده شود. بازی‌ها و فعالیت‌هایی که آموزش مفاهیم اخلاقی قرآنی و آداب اسلامی را در پی داشته باشد به لحاظ محتوا و شیوه، بهره وری بالایی دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: از عوامل دین گریزی و احیانا ناشنوا شدن نوجوانان در مقابل آموزه‌های دینی، می‌توان به پند بیهوده اشاره کرد. از تبعات پند‌ها و موعظه‌های بیهوده و تکرار آنها، ناشنوا و گریزان شدن مخاطب است. در برخی موارد درمورد نوجوانان و جوانانمان با این اتفاق مواجه هستیم که راه مقابله با آن شناسایی مواضع پند بیهوده و راه‌های کارآمدکردن نصایح و مواعظ است.

وی عنوان کرد: از دیگر آسیب‌های تخصصی این حوزه می‌توان به  توجه نکردن به سن مخاطب اشاره کرد که پیشتر مطرح شد. این آسیب در گروه آسیب محتوایی طبقه بندی می‌شود. به این معنا که ممکن است محتوایی به خودی خود نامناسب نباشد، اما مناسب سن و فهم مخاطب هم نباشد. به عنوان مثال به نظر می‌رسد ترجمه قرآن برای کودک، به لحاظ محتوا مناسبت نداشته باشد بلکه دریافت مواضع اخلاقی قرآنی و آداب زندگی از قرآن و آموزش آن از طریق بازی و فعالیت کارآمدی بیشتری دارد.

برخورداری در پایان گفت: در نظام‌های آموزش معنویت به کودکان (فارغ از محتوا و زاویه‌ای که در مبانی اسلامی با آن محتوا وجود دارد) روش‌های متناسب با سن کودک برای انتقال مفاهیم معنوی به کار گرفته می‌شود که می‌توان از این روش‌ها اطلاع حاصل و آن‌ها را نقد و بررسی کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قرآن کریم آموزش قرآن اخلاقی قرآنی برای کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۵۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی و تجلیل از برترین‌های مسابقات قرآنی کارکنان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان سمنان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان؛ اشرف‌السادات داودالموسوی از رقابت ۶۷ دانش‌آموز با نیازهای ویژه استان در مرحلۀ استانی نوزدهمین دورۀ مسابقات قرآن کریم، عترت و نماز برای سال‌تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ خبر داد.

وی همچنین افزود: مرحلۀ استانی هفتمین دورۀ مسابقات قرآن کریم، عترت و نماز کارکنان مدارس استثنایی استان نیز باحضور ۳۵ نفر از کارکنان آموزش و پرورش استثنایی استان از صبح تا عصر روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه برگزار شد.

رییس آموزش و پرورش استثنایی استان سمنان اظهار کرد: همزمان با هفتۀ بزرگداشت مقام معلم، مسابقات دانش‌آموزان و کارکنان در رشته‌های قرآنی برای اولین بار و به‌صورت حضوری در مرکز استان برگزار و آیین اختتامیه آن در عصر روز پنج‌شنبه باحضور خانم‌ها دکتر پروین قربانیان و اژدری، مدیر پرورشی و تربیت‌بدنی و کارشناس ذی‌ربط از سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور و دکتر وزیری، مدیرکل استان و معاونان اداره کل آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی در تالار شهید مطهری سمنان باشکوه خاصی برپا شد.

وی گفت: داوری این دوره از مسابقات توسط گروه ۱۰ نفره داوران ملی و استانی به سرپرستی دکتر فهیمه گلپایگانی انجام شد و ۴۴ نفر از دانش‌آموزان برحسب رشته، جنسیت، معلولیت و پایۀ تحصیلی برگزیده شدند که در آیین اختتامیه با اعطای لوح و هدیه نقدی از آنان تجلیل شد.

به گفتۀ داودالموسوی، یکی دیگر از بخش‌های این آیین، تجلیل از ۲۹ دانش‌آموز برگزیده مسابقات مرحلۀ استانی رشته‌های ورزشی بود که باحضور همۀ آنان صورت پذیرفت.

خاطر نشان می‌سازد؛ اعلام نتایج مسابقات کارکنان منوط به بررسی آثار نوشتاری (مقالات) آنان و جمع‌بندی امتیازها است که در همین هفته انجام می‌گیرد.

ی در ادامه با بیان این‌که جامعه فرهنگیان استان سمنان، انسان‌های فرهیخته، نخبه، شایسته‌ و پای کار تعلیم و تربیت هستند، یکی از ویژگی‌های نظام تعلیم و تربیت اسلامی را توسعه متوازن و عدالت آموزشی دانست و گفت: هرچند مدرسه‌داری به شکل غربی وارد کشور شده و هنوز هم لایه‌ها و نمودهای آن در مدارس ما به چشم می‌خورد؛ ولی در نظام ایرانی‌اسلامی مقدس‌تر از مفهوم مدرسه، مفهوم مکتب‌خانه است و در این مکتب، یک نوع نگاه توسعه‌ای و عدالت‌محور حاکم است و این برنامه و مسابقاتی که برگزار شده تجمیع آن در فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تهذیب، تحصیل و ورزش آمده است.

فضای آموزش استثنایی، مخلصِ معلم و معلمِ مخلص است

وزیری تأکید کرد: کار معلمان استثنایی بسیار سخت و پاداشش هم بیش‌تر و ارتباط‌شان با خدا هم بیش‌تر و درجه تقوا و ایمان‌شان هم بالاتر است؛ چون هر روز با دانش‌آموزانی کار می‌کنند که آیه‌های نور هستند و از دانش‌آموزان عادی بامحبت‌تر بوده و صفای قلب بیش‌تری داشته و معلم‌شان را بیش‌تر و از صدق دل، دوست دارند و به معنی واقعی، فضای آموزش استثنایی از سوی دانش‌آموزان، مخلصِ معلم و از سوی معلمی، معلمِ مخلص است و دعای آن‌ها در زندگی معلمان تأثیر به‌سزایی خواهد داشت و در عدالت آموزشی باید به تمام استعدادهای این دانش‌آموزان توجه کنیم.

وی افزود: دانش‌آموزان مدارس استثنایی ثابت کردند که هم در مسابقات قرآنی و هم در مسابقات پارالمپیک، سرآمدان جهان هستند و باید تلاش کنیم استعدادهای هریک از آن‌ها را شکوفا کنیم که بی‌شک نقش والدین در تحقق این موضوع بسیار مهم است و معتقدیم خانواده دانا می‌تواند مدرسه توانا را بسازد و ایران قوی در گرو مدرسه قوی است که از خانواده قوی تشکیل می‌شود و اگر بخواهیم در بین هنرهای هفت‌گانه دنیا، هنر معلمی را فراهنر بدانیم کاملا درست است.

وزیری در پایان تصریح کرد: هدف ما این است که این دانش‌آموزان در کنار هم بتوانند زیست اجتماعی را تجربه کنند، روحیه‌شان بالا رود و نسبت به توانمندی یک‌دیگر آشنا شوند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903303

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش طرح نماد را با جدیت بیشتری دنبال کند
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • معرفی و تجلیل از برترین‌های مسابقات قرآنی کارکنان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان سمنان
  • استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان
  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • راه سعادت دنیا و آخرت انس با قرآن و مفاهیم واقعی دینی است
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن