Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@11:37:46 GMT

طراحی و تولید بازی های دینی در قم ادامه می یابد

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۰۷۸۵

طراحی و تولید بازی های دینی در قم ادامه می یابد

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام علیرضا افشاری مقدم ظهر امروز و درنشست مجازی «کودک و بازی» با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم حجت الاسلام و المسلمین راستگو اظهار کرد: بر این باورم که آن مرحوم خدمت بزرگی به کشور انجام داده اند و ما همگی از شاگردان ایشان در امر تربیت دینی کودکان و نوجوانان هستیم.

 

بازی و مسابقه، در صدر روش های آموزش مفاهیم دینی

وی خاطر نشان کرد: بنده 15 سال است که در این عرصه مشغول فعالیت و پژوهش هستم و اذعان دارم که هیچ روشی برای یاد دادن مفاهیم دینی به کودکان و نوجوانان، قدرتمندتر از روش بازی و مسابقه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسنده کتاب «بازی، کودک، تربیت، 51 بازی تربیتی برای آموزش معارف دینی به کودکان و نوجوانان» همچنین یادآور شد: سالیانی است که در امر طراحی و ساخت بازی های دینی و همچنین اسباب بازی برای کودکان و نوجوانان فعالیت داریم و این مقوله را تداوم خواهیم داد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در قم درباره عدم موفقیت حوزه علمیه و دفتر تبلیغات اسلامی در زمینه تولید اسباب بازی و بازی های دینی تصریح کرد: این انتقاد، وارد و بجاست و آن را قبول دارم، اگرچه چند سالی است حرکت های خوبی در این زمینه آغاز شده و امید است با تداوم آن به نتایج مفیدی برسد.

حجت الاسلام افشاری مقدم همچنین به برخی بازی های تعریف شده و مفید برای مقطع پیش دبستانی (کمتر از 7 سال)، کودکان 7 تا 12 سال و همچنین نوجوانان بیش از 12 سال اشاره و با معرفی کتاب «دوست من قرآن» نوشته مشترک مجید غلامی و زهرا حمیدیان بیان داشت: یکی از بازی های قرآنی که می تواند زمینه خوبی برای آشنایی کودکان و نوجوانان با نام سوره های قرآن و ورود آنان به بحث معارف قرآنی باشد، بازی مشاعره با نام سوره های قرآن است، به این شکل که وقتی فردی نام یکی از سوره ها را گفت، فرد دیگر باید با حرف آخر نام آن سوره، سوره بعدی را اشاره کند.

وی اضافه کرد: البته تأکید می شود که این بازی تنها برای آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با نام سوره های قرآن بویژه نام سوره هایی است که کمتر شنیده شده است و البته این بازی می تواند مقدمه ای مناسب برای آموزش مفاهیم قرآنی به جامعه هدف و بر اساس طراحی و اجرای بازی ها و مسابقات دیگر باشد.

 

بازی چیزی جُز هیجان و جذابیت نیست

نویسنده کتاب «قرآن، کودک و سرگرمی» همچنین درباره مقوله مهم جذابیت و هیجان در طراحی بازی ها و مسابقات گفت: اولا باید دانست که بازی یعنی هیجان، از این رو هرچه مربّی یا والدین بتوانند بازی را به شکل هیجانی تری طراحی و اجرا کنند، قطعا بچه ها نیز بیشتر دوست خواهند داشت.

وی افزود: در نظر گرفتن محدودیت زمانی برای بازی ها و مسابقات معارفی و همچنین اجرای آن ها با ریتم تند در کنار نوع بیان مربی یا والدین، نقش تعیین کننده ای در هیجان بازی و مسابقه خواهد داشت.

حجت الاسلام افشاری مقدم سپس به بازی دیگری درباره آشنایی کودکان با نام معصومین (ع) اشاره کرد و بیان داشت: روش دیگری که برای آموزش معارف دینی به کودکان و نوجوانان مفید است، روش قصه گویی اشتباهی نام دارد که در آن، معارفی از احکام یا اخلاق برای کودکان و نوجوانان توضیح داده شده و در ادامه، داستانی بر اساس این معارف طرح ریزی و اجرا می شود که حاوی برخی اشتباهات است و کودک یا نوجوان باید این اشتباهات را در داستان بیابند.

وی اضافه کرد: به طور مثال می توان برای چند دقیقه درباره احکام وضو، احکام نماز یا احکام مَحرم و نامحرم و مانند آن برای بچه ها توضیحاتی مختصر و مفید داد و در ادامه داستانی بر این اساس تعریف کرد تا نکات گفته شده به خوبی در ذهن بچه ها ثبت و ضبط شود.

استاد مرکز آموزش های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: توضیح کامل تر این بازی و دیگر بازی ها در کانال «افشاری مقدم» در پیام رسان ایتا آمده است.

نویسنده کتاب «بازی، کودک، تربیت» در پایان سخنان خود تصریح کرد: مرکز تربیت مربی کودک و نوجوان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم همچنان به امر آموزش و تربیت مربی و البته طراحی بازی ها و اسباب بازی های دینی ادامه خواهد داد و امیدوار است این بازی ها با همراهی و حمایت مسؤولان به مرحله تولید و توزیع برسند.

انتهای پیام/۷۸۰۲۷

منبع: فارس

کلیدواژه: شهر مقدس قم حوزه علمیه قم دفتر تبلیغات اسلامی آموزش های کاربردی مرکز تربیت مربی کودک و نوجوان کودک و بازی بازی دینی اسباب بازی کودکان و نوجوانان بازی های دینی نام سوره حجت الاسلام افشاری مقدم بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۰۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹ سال انتظار برای تشکیل نهاد حامی کودکان کافی نیست؟/ پلیس اطفال و نوجوانان پشت چراغ سبز مجلس

لایحه‌ای که هنوز به سرانجام نرسیده است

در حالی بیش از ۹سال از تدوین و بررسی تا تصویب لایحه تشکیل پلیس اطفال و نوجوانان می‌گذرد که علاوه بر تکلیف ماده۳۱ قانون آیین دادرسی کیفری برای تشکیل این پلیس، در بند «ب» ماده ۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان نیز تکالیفی بر عهده نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی و ساختار قضایی کشور گذاشته شده است. با این حال، چند سالی است که گفته می‌شود این لایحه مراحل نهایی خود را در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس می‌گذراند اما هنوز به سرانجام نرسیده است.

 این بار نیز سیدکاظم دلخوش‌اباتری، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی درخصوص آخرین وضعیت این لایحه به ما می‌گوید: پیشنویس مقدماتی لایحه تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان سال۱۳۹۶ با همکاری قوه قضائیه و نمایندگان نیروی انتظامی تدوین و لایحه آن، پایان همان سال نهایی و اردیبهشت ۱۴۰۰ تقدیم مجلس شد. این لایحه مدتی در کمیسیون فرعی قضایی مجلس در حال بازنگری بود و پس از آن تاکنون از سوی اعضای اصلی این کمیسیون در دست بررسی است.

سیدکاظم دلخوش‌اباتری، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی

وی می‌افزاید: این لایحه مراحل نهایی بررسی در کمیسیون قضایی مجلس را طی می‌کند و اگر در کمیسیون دستور ویژه‌ای برای رسیدگی نباشد، همین اردیبهشت به این لایحه رسیدگی و در صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد که جزئیات آن نیز بعداً اعلام می‌شود.

دلخوش‌اباتری در پاسخ به چرایی زمانبر شدن بررسی این لایحه از سوی اعضای اصلی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس می‌گوید: در این کمیسیون دستورکارهای مختلف و لوایح متعددی ازجمله لایحه تجارت با دارا بودن هزار و ۳۴۳ ماده در دست بررسی است که رسیدگی به آن زمانبر بود و هفته پایانی فروردین در صحن مجلس تصویب و به شورای نگهبان ارسال شد. لایحه پلیس اطفال و نوجوانان یکی از لوایحی است که در دو سال گذشته در این کمیسیون در دست بررسی بوده و تلاش می‌شود تا پایان این دوره مجلس به سرانجام برسد.

نیروی متخصص و بودجه مخصوص می‌خواهد

محمود علی‌گو، مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک نیز در این خصوص به ما می‌گوید: بند «ب» ماده۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، قیدی مبنی بر اینکه پلیس در حوزه اطفال و نوجوانان از طریق پلیس ویژه اطفال مداخلات خود را انجام دهد، مطرح و نیروی انتظامی را در سه بخش مجزا مکلف کرده است. بر این اساس در بخش نخست، نیروی انتظامی مکلف به شناسایی اطفال و نوجوانان در وضعیت مخاطره‏آمیز شده و باید در موارد مراجعه یا معرفی آنان به نیروی انتظامی یا مواجه‌شدن با آن‌ها هنگام اجرای وظیفه و یا شکایت از آنان، حسب مورد برای معرفی به سازمان بهزیستی کشور یا مراجع قضایی و انجام حمایت‏های موردنیاز براساس این قانون یا دیگر قوانینِ مرتبط اقدام کند. در بخش دوم؛ در مأموریت‏های مددکاران اجتماعی و انجام وظایف محوله در اجرای این قانون، حسب تقاضا برای تأمین امنیت آنان و نیز اطفال و نوجوانان موضوع مأموریت، اقدام قانونی لازم را به‌عمل آورد و در بخش سوم آمده است نیروی انتظامی، وضعیت‌های مخاطره‌آمیز و جرایم علیه اطفال و نوجوانان بزه‌دیده را حسب مورد به مراجع ذی‌صلاح قضایی و سازمان بهزیستی کشور گزارش کند. به این ترتیب در راستای تحقق اهداف قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، برای برخی از نهادها و سازمان‌ها ازجمله سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی و ساختار قضایی کشور وظایف جدی پیش‌بینی و مقرر شده مداخلات حوزه اطفال و نوجوانان در موضوع ساختار قضایی از طریق دفترهای حمایت از اطفال و نوجوانان و در موضوع سازمان بهزیستی از طریق مرکز فوریت‌های اجتماعی (اورژانس اجتماعی) پیگیری شود. در موضوع پلیس نیز به‌صراحت به پلیس متخصص اطفال و نوجوانان اشاره شده است.

محمود علی‌گو، مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک

وی ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه هنگام نگارش بند «ب» ماده ۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در ساختار نیروی انتظامی پلیس ویژه اطفال و نوجوانان وجود نداشت، یکی از چالش‌های جدی این بود تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان نیازمند ساختار ویژه، به‌کارگیری نیروی متخصص و بودجه مخصوص است که آن زمان پلیس معتقد بود امکان ایجاد چنین ظرفیتی فراهم نیست. با این حال، لایحه تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در ۴۹ ماده و ۶ فصل تدوین شد و بنابه پیشنهاد قوه قضائیه اردیبهشت ۱۴۰۰ به تصویب هیئت وزیران رسید و برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

به گفته مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک؛ این لایحه از اردیبهشت ۱۴۰۰ تا بهمن ۱۴۰۱ در کمیسیون فرعی قضایی مجلس در حال بازنگری بود و سپس برای بررسی نهایی به کمیسیون اصلی ارجاع شد و پس از بررسی آن از سوی اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس و کارگروه تخصصی، متن نهایی لایحه دی ۱۴۰۲ رأی‌گیری شد که برای ارجاع به صحن علنی مجلس رأی آورد. اما با وجود اهمیت این لایحه و پیگیری‌های دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک، تاکنون لایحه تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان به سرانجام نرسیده است. با این حال امید می‌رود لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در مجلس یازدهم به تصویب برسد تا شرایط ایجاد ساختار مناسبِ پلیسی برای کودکان و نوجوانان فراهم شود. زیرا اطفال و نوجوانان سرمایه‌های کشور هستند که بیش از ۱۸میلیون از جمعیت ما را به خود اختصاص می‌دهند و ضرورت دارد این جمعیت علاوه بر قانون تخصصی، ضابطان اختصاصی نیز داشته باشند تا آسیبی به آن‌ها نرسد.

پیشگیری از پایداری بزهکاری در شخصیت کودکان و نوجوانان

مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی حقوق کودک با اشاره به اهمیت تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان و تأثیری که می‌تواند در کاهش آسیب‌پذیری، بزهکاری و یا بزه‌دیدگی آن‌ها داشته باشد، می‌گوید: بی‌تردید همان‌طور که تصویب لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان راه‌گشا بود، تصویب لایحه تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان نیز در حمایت از اطفال و نوجوانان و آینده آن‌ها بسیار حائز اهمیت و تأثیرگذار خواهد بود. ضمن آنکه اعضای کارگروه تدوین لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان زمان قابل توجهی را صرف تحقیق و بررسی مدل‌های مختلف -ساختار پلیس ویژه اطفال دیگر کشورها- کرده‌اند تا بتوانند مدل بهینه‌ای را طراحی کنند و پلیس اطفال علاوه بر حوزه رسیدگی، در حوزه پیشگیری نیز قابل تعریف باشد و در مورد همه پرونده‌های مرتبط با عدالت کیفری اطفال و نوجوانان شامل اطفال در معرض خطر، اطفال بزه‌دیده و نوجوانان معارض با قانون فعالیت داشته باشد.

علی‌گو در ادامه اضافه می‌کند: خشونت ساختاری، از طریق سیستم به اطفال وارد می‌شود و مطالعات جهانی در این‌باره نشان داده هنگامی که نیروهای متخصص کودک و نوجوان در بدنه پلیس حضور نداشته باشند و برخورد پلیس با کودکان و نوجوانان، حرفه‌ای و تخصصی نباشد، احتمال افزایش خشونت‌های ساختاری علیه کودکان و نوجوانان بیشتر می‌شود که به‌جای کاهش آسیب‌ها، پایداری بزهکاری در شخصیت آن‌ها افزایش می‌یابد. درحالی‌که اگر پلیس ویژه اطفال و نوجوانان متخصص روان‌شناسی کودک باشد، می‌تواند با استفاده از رویکرد افتراقی (پیشگیرانه) و تخصصی خود از تکرار آسیب در کودکان پیشگیری کند تا در آینده پایداری بزه‌کاری و یا بزه‌دیدگی برای آن‌ها اتفاق نیفتد. بنابراین با توجه به اینکه اطفال و نوجوانان به لحاظ رشد روحی و جسمی از شرایط ویژه‌ای برخوردارند، ما باید بدانیم کودک چه بزه‌دیده باشد و چه بزهکار، به شرایط خود مسلط نیست و ضرورت دارد گروهی متخصص در بدنه پلیس حضور داشته باشد که شرایط را با نَرم‌خویی و بدون خشونت برای او توضیح دهد که به این مهم در ماده ۳ قانون حمایت از اطفال و نوجوان نیز اشاره شده است. ایجاد پلیس متخصص توانمند که بتواند روحیه و شخصیت کودک را درک کند در کشور ما یک ضرورت است و امید می‌رود با تصویب لایحه یاد شده تا پایان مجلس یازدهم، در آینده نزدیک شاهد ایجاد بخش پلیس ویژه اطفال و نوجوانان در کلانتری‌ها باشیم.

منبع: روزنامه قدس اعظم طیرانی

دیگر خبرها

  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • مراکز سیار کانون امسال توسعه می یابد
  • بیمه تکمیلی بازنشستگان با شاغلین همتراز می شود
  • کانون پرورشی با ۱۰۰۰ کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب رفت
  • ۹ سال انتظار برای تشکیل نهاد حامی کودکان کافی نیست؟/ پلیس اطفال و نوجوانان پشت چراغ سبز مجلس
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت